Hvad er kunst lęder ?

oprettet d.

Hvad er kunst lęder ?

Hvad er Kunstlæder ?

Kunstlæder PU

PU læder bliver lavet ved, at coate bagsiden af stof (bomuld polyester, viscose) samt blande 15% ægte læder eller russkind  i, sammen med fleksible polymer, hvorefter det bliver behandlet så det ligner naturligt læder. PU læder er dét kunstlæder der kommer tættest på ægte læder, både i form af følelse og udseende.

Da PU læderen ikke bliver behandlet med blødgøringsmiddel ligesom vinyl læderen, krakelere det ikke på samme måde. Det forbliver derfor blødt og beholder sine egenskaber.

PU kunstlæder, bliver af mange også betegnet som et grønnere og bedre valg, da det ikke udskiller det giftige stof dioxin, ved afbrænding. Denne type læder er billigere end ægte læder, men er dyrere end vinyl. Derudover er det også oftest denne type der anvendes, hvis kunst læderen kommer i direkte kontakt med huden.

Kunstlæder er som regel læderrester, der er presset sammen til hele stykker, hvilket skaber det læderagtige-look. Der er mange typer af kunstlæder, men førnævnte er den mest benyttede, når det kommer til fremstilling af lædersko i kunstlæder.

Der er fordele og ulemper ved både ægte læder og kunstlæder – dem kan du læse mere om herunder.

Ægte Læder

Ægte læder er selvfølgelig den bedste kvalitet, og faktisk kan det i princippet holde nærmest evigt, hvis det får den rette vedligeholdelse. Du skal altid huske at smøre dine lædersko med læderfedt, gerne én gang i ugen, så de holder sig pæne og ’sunde’. 

Kunstlæder

Kunstlæder ligner læder nærmest på en prik; desuden er det nemt at holde rent og pænt, da det kan tørres med en fugtig klud. Du behøves altså ikke læderfedt og lignende, hvis du investerer i et par lædersko fremstillet af kunstlæder. Ulempen ved kunstlæder er, at det med tiden kan krakelere – det er dog ikke altid dette er tilfældet og processen tager forholdsvis lang tid.

Hvad bør du vælge?

Om du bør vælge ægte læder eller kunstlæder er et spørgsmål om dine egne præferencer; hvis du ønsker høj kvalitet, så skal du naturligvis gå efter ægte læder, som dog også ofte er noget dyrere end sko af kunstlæder. Det betyder omvendt, at sko af kunstlæder er noget billigere og faktisk får man ofte mere for pengene, hvis man vælger sko af kunstlæder, som for eksempel vores Kayla støvler.

 

Kilde: Wikipedie

Kilde: Kayla GMBH since 2004


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar